pondělí 9. ledna 2012

Inventura

 

Periodicky se opakující nutné zlo, kdy se banda odsouzenců plahočí po železářství a snaží se spočítat a zaznamenat všechny serepetičky. Do 21. století jsme se prozatím nedostali, takže se u nás v železářství nekoná žádné radostné pobíhání se čtečkou čárových kodů, ale úmorné vypisování všech nalezených položek. Hledání vhodných názvů ale někdy činí problémy i ostříleným profesionálům a postřeleným poloprofesionálům. Někteří častěji než jiní věnují zmatený pohled věci na konci regálu, který vyjadřuje myšlenku - co to ksakru může být??? Občas to připomíná jeden televizní pořad uváděný panem Zedníčkem, který měl jméno s lehkým cestovatelským nádechem v kombinaci s nauseou ... Kufr.
Počítání plastových košů je pohodička - stačí si stoupnout na konec uličky a přejet pohledem po přítomných plasťáčcích. Sem tam juknout na cenovku a nahlásit ke každému typu numero. Ale šrouby, vruty, podložky, hřebíky a matice jsou poněkud silnější šálek kávy ...... s whiskou. Naše železářství není žádnej Bauhaus. Nemáme rozlohu dvou letištních hal, ale i tak máme zboží tolik, že se občas zdá, že je ten náš obchod nafukovací. Přehrabuju se v tom kovovém pokladu v podstatě každý týden, ale že se dopočítáme při inventuře za rok 2011 k tak monstroznímu počtu jako jsme se u matic dopočítali, tak to by mě ani ve snu nenapadlo: 44. 955 +/- 1.000 kusů matic!
Jsou to teda úplně všechny druhy matic, co u nás jsou - obyčejné černé, pozinkované, pojistné, prodloužené i křídlovky ve velikosti od čísla 3 až kamsi po 24, ale i tak je to dobrá nálož :) Takže jestli někdy nebudete moct usnout - nepočítejte ovce, ale zkuste se dopočítat všech matic u nás v železářství.

Žádné komentáře:

Okomentovat